Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с мляно месо » рецепта Зеленчукова гондола

Зеленчукова гондола

Разпечатай

от готварската книга на Tanya Doycheva

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 тиквичка

за плънката:
1 яйце
200 гр. кайма
100 гр. сирене (по желание)
100 гр. кашкавал за поръсване
олио
сол
чубрица

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Зеленчукова гондола

Тиквичката нарязваме наполовина по дължина, така че да се получи лодка и издълбаваме вътрешността й почти до кората, с лъжица. Трябва да правим това внимателно, тъй като е възможно да пробием кората й и да се разкъса. След това запържваме половинките на умерен огън докато поомекнат, като трябва бъдат обърнати с вътрешността надолу. Периодично ги обръщаме и от другата страна.

За плънката разбъркваме заедно каймата, малко сол, сиренето и яйцето, които са предварително надробени и пълним с тях гондолите, след това поръсваме с настърган кашкавал, малко чубрица и олио на око. Печем в предварително нагрята фурна около 200С, в намаслена тавичка за около 20 минути.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар01 Март 2013
Tanya Doycheva
Имам друга рецепта със същата добавка и малко зехтин :))
Аватар10 Февруари 2013
Владимир Петровски
Гондолите са много вкусни, но към тях ние си прибавихме кисело мляко с пасиран чесън и копър.



Ако желаете, може да сложите линк към Зеленчукова гондола


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди