Начало » Предястия » Рецепти за Топли предястия » рецепта Зеленчуков чийзкейк с качамак

Зеленчуков чийзкейк с качамак

Разпечатай

от готварската книга на Илияна Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за качамака:
1 ч.ч. царевично брашно
500 мл вода
сол
1 суп.лъж.краве масло
1 жълтък от прясно яйце
черен пипер на вкус

за зеленчуковата плънка:
1 тиквичка
1 ч.ч. пресен сварен зелен грах
1 ч.ч. домат от консерва или 2 пресни нарязани
1 стрък зелен лук
2 суп.лъж. зехтин
къри и магданоз на вкус

за заливката:

100-150 г сирене крема
1 белтък от прясно яйце

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Сваряваме качамак от изброените продукти, като към врящата посолена вода добавяме краве масло и царевичното брашно. Варим до готовност. Добавяме жълтъка и черен пипер. Готовият качамак сипваме във формичка с отделящи се стени, намазана с масло.

Нарязваме тиквичката на колелца и сваряваме на пара.Отделяме настрани. Приготвяме плънката, като към доматите, нарязани ситно, добавяме сварения предварително грах. Слагаме нарязан зелен лук, подправките и зехтин. Готвим докато остане на мазнина. Сипваме плънката върху качамака. Отгоре подреждаме колелцата тиквички. Поръсваме с млян черен пипер.

Белтъкът от прясното яйце разбиваме на твърда пяна. Добавяме внимателно към крема сирене. Разбъркваме и покриваме отгоре чийзкейка. Запичаме в загрята на 150 градуса фурна за около 30 минути. Изключваме фурната и оставяме кейка в нея още към 15 минути. Готовият чийзкейк украсяваме на вкус при сервиране.


Продукти: царевично брашно, вода, сол, краве масло, яйца, черен пипер, тиквички, грах, домати, зелен лук, зехтин, къри, магданоз, сирене крема

Тагове: Рецепти за Цветница

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Качамак
Качамак - II вариант

Последни статии

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Зеленчуков чийзкейк с качамак


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама