Начало » Закуски » Рецепти за Други закуски » рецепта Закуски с ким и кренвирши

Закуски с ким и кренвирши

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

100 мл  прясно мляко
½ кубче мая
50 мл вода
1 с. л. захар
1 ч. л. сол
4 с. л. олио
3 ч. ч. брашно
1 жълтък + 1 с.л олио
1 яйце
3 бр. кренвирши Бони

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Пресяваме брашното в дълбок съд. Стопляме прясното мляко леко, не много и в него слагаме ½ кубче мая. Размиваме я с пръсти. Вътре слагаме захарта и 1 с.л брашно. Оставяме настрана да шупне. Прибавяме го после към брашното. В брашното правим кладенче. Вътре слагаме и солта, олиото и водата. Водата не трябва да е студена. После чукваме и 1 яйце. Замесваме меко тесто. Доомесваме го добре върху поръсена с брашно маса. Трябва да се получи меко тесто. Разбиваме жълтъка с 1 с.л олио в купичка. С него ще намажем закуските. Оставяме тестото да втаса за 30 мин на топло покрито с кърпа. Като втаса омесената топка я делим на две и после на по пет, шест. Оформяме от всяка част топка. Разточваме я с точилка, която сме набрашнили. Масата, върху която ще точим също набрашняваме. Разточваме квадрати. Режем кренвиршите на по 4 четвъртини всеки. В началото на всеки слагаме по четвърт кренвирш. От двете страни загръщаме и после навиваме. Подреждаме закуските в тава, застлана с хартия за печене. Втасват още 20 минути, покрити с кърпа на топло. Мажем ги всички със сместа от жълтък и олио. Поръсваме с ким. Печем в загрята на 200 градуса фурна до готовност. Трябва да бухнат и да придобият приятен загар.


Продукти: прясно мляко, мая, вода, захар, сол, олио, брашно, яйца, кренвирши

Тагове: Българска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Запеканка с кренвирши

Последни статии

Варна стана домакин на Академия `ИЗПЕЧИ С ЛЮБОВ`

Варна стана домакин на Академия `ИЗПЕЧИ С ЛЮБОВ`

Следващите курсове ще се проведат в Плевен на 24 и 25 февруари, в Пловдив на 10 и 11 март и в София на 24 и 25 март. Всеки, който желае да участва в Академията има възможност свободно да се регистрира за участие в предстоящите курсове.
още »

Изкусителни рецепти за кафе за Коледа

Изкусителни рецепти за кафе за Коледа

Коледа е изпълнена с добре познати аромати и кафето е един от тях. Световноизвестната компания Lavazza приветства коледния дух и доказва колко лесно можем да превърнем кафето в още по-изкусителна напитка.
още »

Финладия пусна хляб с насекоми

Финладия пусна хляб с насекоми

От 24 ноември в супермаркетите във Финландия се появи хляб, направен с добавка от насекоми, пише финландският вестник "Хелзингин Саномат".
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Закуски с ким и кренвирши


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама