Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Вкусни рулца с плънка

Вкусни рулца с плънка

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

200 мл хладка вода
200 г кисело мляко
1 кубче мая
1 ч.л. сол
2 с.л. олио
1 ч.л. захар
800 г брашно
150 г кашкавал
150 г шунка
7 маслини
1 голяма печурка
кетчуп - за намазване
1 яйце + 1 с.л зехтин

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Пресявам брашното в купа. Правя си кладенче. Стоплям леко водата и в нея слагам захарта и маята. Размивам маята, добавям и 2 с.л брашно. Оставям настрани да шупне. Прибавям после водата с маята. В кладенчето слагам и 1 ч.л сол, олиото и киселото мляко. Замесвам тестото. Набрашнявам плота и доомесвам тестото. Получава се меко тесто. Покривам тестото на топло да втаса за 40 мин. Като втаса го деля на две. Всяка част разточвам на кръг върху набрашнен плот. Намазвам кръга с кетчуп според вкуса с помощта на лъжица. Настъргвам кашкавал с ренде. Настъргвам и шунката на ренде. Измивам гъбата и я нарязвам на тънки лентички. Почиствам от костилките черни маслини и ги нарязвам на ситно.

Върху намазания лист с кетчуп разпределям шунката, кашкавала, маслините и печурките. Навивам рулото. Получава се дълго руло. Режа рулото на равни части. Рулцата трябва да са с големина 6 см. Слагам тавата на фурната хартия за печене. Нарязаните рулца ги нареждам на разстояние едно до друго, като ги сплесквам леко /както е на снимката/. Разбивам 1 яйце и 1 с.л зехтин в купичка. Намазвам сплесканите леко, вече оформени рулца с помощта на четка от сместа с яйцето и зехтина. Пека на 180 граадуса в загрята фурна. След като се опекат слагам в купа. Хапваме с айран. Да ви е сладко!


Продукти: вода, кисело мляко, мая, сол, олио, захар, брашно, кашкавал, шунка, маслини, печурки, кетчуп, яйца, зехтин

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Вкусни рулца с плънка


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама

My Best Wear