Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Вити охлюви с маргарин, белтък и сирене

Вити охлюви с маргарин, белтък и сирене

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

150 гр. сирене
2 с.л маргарин за отгоре
6 с.л маргарин за намазване
3 с.л маргарин за тестото
2 ½ ч.ч брашно
2-3 с.л брашно за точенето
150 мл. хладка вода
1 яйце
1 жълтък за намазване
1 белтък за пълнеж
1 щипка захар
1 щипка сол
1/3 кубче мая

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Изкарваме на стайна температура маргарина. Ползвам маргарин с масло Promienna на Лидъл. Не използвам от българския, защото пуска вода. Пресяваме брашното в купа и в него слагаме щипка сол и 3 с.л маргарин и 1 яйце. В хладката вода слагаме 1 щипка сол и маята. Разбъркваме, за да се разтвори и прибавяме 1 с.л от брашното и отново разбъркваме. Покриваме на топло за 5 мин. После прибавяме и нея към брашното. Замесваме меко тесто. Поръсваме масата с брашно и доомесваме тестото да стане меко. Оставяме тестото покрито на топло да втаса за 40 мин. Като втаса го делим на две части, като го режем през средата с нож. Всяка част оформяме на хубава топка. Всяка топка с точилка я разточваме на тънък правоъгълен лист. При точенето поръсваме с брашно, за да не лепне. Натрошаваме сиренето. Разбиваме белтъка и го смесваме със сиренето. Мажем всеки лист с 3 с.л маргарин с ръка и слагаме с лъжица от плънката. Навиваме всеки лист на руло и го разпъваме с ръце. Всяко навито руло завиваме на кръг като охлюв, като гледаме да остане малко място помежду като навиваме, защото ще се надуе при печенето. Слагаме хартия за печене в тава и поставяме двата вити охлюва. Разбиваме жълтъка. Отгоре разпределяме по охлювите по 1 с.л маргарин и мажем с разбит жълтък. Загряваме фурната на 200 градуса и печем до готовност.


Продукти: сирене, маргарин, брашно, яйца, захар, сол, мая

Тагове: Българска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Охлювчета с крема сирене

Последни статии

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Вити охлюви с маргарин, белтък и сирене


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама