Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Винени маслени топчета с локум

Винени маслени топчета с локум

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 кутия локум от нар на „Сладки времена”
1 ч.ч бяло домашно вино
1 ч.ч домашна мас
4 с.л захар
1 ч.ч пудра захар
2 2/3 ч.ч брашно
1 пакетче ванилия

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Оставяме предварително на стайна температура 1 ч.ч домашна свинска мас и виното. Разбъркваме маста и захарта заедно. Добавяме ванилията. После слагаме и виното. Разбъркваме много добре. Пресяваме 2 2/3 брашно със сито. Постепенно слагаме брашното и замесваме меко маслено тесто с ръка. Докато месим си добавяме още 1-2 шепи, за да доомесим и стане тестото на топка. Готовото тесто го оформяме. Откъсваме си малки топчета с ръка колкото орех. Вътре слагаме по малко парченце локум. Предварително си режем локума на малки парченца. Така оформените топчета редим в тава, покрита с хартия за печене и печем на 170 градуса до готовност. Още топли овалваме в пудра захар. Да ви е сладко!


Продукти: локум, вино, мас, захар, пудра захар, брашно, ванилия

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Маслени сладки с ванилия и смлени ядки
Маслени сладки с лешници

Последни статии

Варна стана домакин на Академия `ИЗПЕЧИ С ЛЮБОВ`

Варна стана домакин на Академия `ИЗПЕЧИ С ЛЮБОВ`

Следващите курсове ще се проведат в Плевен на 24 и 25 февруари, в Пловдив на 10 и 11 март и в София на 24 и 25 март. Всеки, който желае да участва в Академията има възможност свободно да се регистрира за участие в предстоящите курсове.
още »

Изкусителни рецепти за кафе за Коледа

Изкусителни рецепти за кафе за Коледа

Коледа е изпълнена с добре познати аромати и кафето е един от тях. Световноизвестната компания Lavazza приветства коледния дух и доказва колко лесно можем да превърнем кафето в още по-изкусителна напитка.
още »

Финладия пусна хляб с насекоми

Финладия пусна хляб с насекоми

От 24 ноември в супермаркетите във Финландия се появи хляб, направен с добавка от насекоми, пише финландският вестник "Хелзингин Саномат".
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Винени маслени топчета с локум


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама