Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Венец с кашкавал, сирене, колбас и лютеница

Венец с кашкавал, сирене, колбас и лютеница

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 ½ ч.ч. брашно и малко за доомесване
1 щипка сол
1 ч.л. захар
2 ч.л. чубрица
4 - 5 с.л. лютеница
100 г колбас
100 г сирене
70 г кашкавал
олио - за намазване на тавата
2 ч.л масло
2 яйца
сусам
60 мл прясно мляко
60 мл вода
½ пакетче суха мая
1 с.л олио за намазване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Стопляме прясното мляко и водата. Слагаме вътре маята със захарта и 1 с.л от брашното и разбъркваме. Слагаме 2 ½ ч.ч брашно в купа и правим кладенец. Вътре чукваме 1 яйце и слагаме 2 ч.л масло и 1 щипка сол. Второто яйце делим на белтък и жълтък. Белтъкът слагаме в брашното, а жълтъка в купичка, заедно с 1 с.л олио, които ще използваме за намазване. Към брашното слагаме активираната мая с прясното мляко и захарта. Замесваме меко тесто. Посипваме с брашно масата и доомесваме тестото да стане на хубава мека топка. За доомесването ползваме много малко брашно, около 3-4 с.л. Покриваме тестото да втаса за 40 мин. Намазваме тава с диаметър 30 см. с олио и поръсваме с брашно. Разточваме тестото с диаметър 30 см. и го слагаме в тавата. По средата слагаме малка чиния и си отбелязваме приблизително диаметъра, но може и на око. Режем през средата кръст и после още веднъж, така че да има 8 върха. Неразрязаната част от големият кръг тесто мажем с домашна лютеница. Нарязваме сиренето и салама на малки кубчета. Разпределяме ги върху лютеницата. Настъргваме кашкавала и го слагаме и него отгоре. Поръсваме с чубрица отгоре. Взимаме острия връх на една от разрязаните части и завиваме частта с плънката, като подмушваме добре към стените на тавата и под пласта тесто. За да стигне върхът до там го разпъваме. Аз го правих в обикновена тава, но смятам, че ще е по–добре, ако се направи в тава за торта с ринг, защото върховете ще се мушнат по добре и след това може да се сложи и ринга, т.е по-добре ще се застопори. Мажем с разбития жълтък с олио триъгълниците, които се образуваха върху венеца. После ги поръсваме със сусам. Загряваме фурната на 200 градуса и печем до готовност.


Продукти: брашно, сол, захар, чубрица, лютеница, колбас, сирене, кашкавал, олио, краве масло, яйца, сусам, прясно мляко, вода, мая

Тагове: Българска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »

Любимите храни на зодия Везни

Любимите храни на зодия Везни

Представителите на зодия Везни са едни от най-здраво стъпилите хора от всички зодиакални знаци. Те са истински любители на храната, но това което най-много ги впечатлява е цялото суетене около приготвянето й.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Венец с кашкавал, сирене, колбас и лютеница


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама