Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Великденски курабии - лебеди

Великденски курабии - лебеди

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 яйца
700 г брашно
1 ч. ч. захар
2 ванилии
кора от лимон или портокал
3/4 ч ч кисело мляко с разбита 1 равна ч. л. сода бикарбонат
1 к. ч. разтопена мас или смесено мас и олио

за намазване:
1 жълтък
захар за поръсване
1 пакет амонячна сода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

В купа се разбиват яйцата със захарта, добавят се разтопената мас, киселото мляко шупнало от разбита в него сода, ванилии, амонячна сода, настъргана кора от лимон или портокал. Замесва се меко тесто. Разделя се на две топчета. Всяко се разточва на кръгла кора и се изрязват кръгчета с чашка. После през средата се прегъва на две. С ножица се нарязва на ленти, една за шията, оформя се глава и забождаме парченце стафида за око. Извива се шията на птицата като S. Нареждат се в тава върху хартия. Намазваме с разбит жълтък с 1 с. л. олио и поръсваме захар. Печем в загрята фурна 170 градуса 20-25 мин. до златисто. Да ви е сладко !


Продукти: яйца, брашно, захар, ванилия, лимони, портокали, кисело мляко, сода бикарбонат, свинска мас, олио, амонячна сода

Тагове: Рецепти за Великден

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Великденски курабии

Последни статии

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил

Коментари (1)


оригинално........



Ако желаете, може да сложите връзка към Великденски курабии - лебеди


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама