Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Търнаклия с бяло вино

Търнаклия с бяло вино

Разпечатай

от готварската книга на Цветослава Киркова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

600 гр. бяло брашно
20 гр. прясна мая
1 с.л. сол
1 яйце ( жълтъка за намазване )
1 ч.л. захар
5 с.л. бяло вино ( 50 мл. )
4 с.л. зехтин
200 мл. топла вода
шарена сол и чубрица за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Смесете маята, захарта, виното и 50 мл. от топлата вода, оставете да шупне. Пресейте брашното и го смесете със солта, направете кладенче и добавете разбития белтък и зехтина. Добавете сместа с маята, измесете меко и еластично тесто. Оставете да втаса за 40 мин.

Готовото тесто измесете отново, разточете с точилка до получаване на овална форма. Сложете в тавичка и намажете с разбития жълтък. Направете 4 разреза и поръсете с шарената сол и чубрицата. Печете до готовност. Готовата 'Търнаклия" намажете с масло и завийте с чиста кърпа.


Продукти: брашно, мая, сол, яйца, захар, бяло вино, зехтин, вода, шарена сол, чубрица

Тагове: Българска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Авокадото се култивира за първи път в Южно Мексико преди около 10 000 години. В началото на 1900 г., авокадото често се е наричало "алигаторна круша". Най-известното предястие, приготвено от авокадо е гуакамоле.
още »

От къде произлиза кебапът

От къде произлиза кебапът

Историята на кебапа датира още в далечните записи на азиатска и африканска кухня.
още »

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Ако сте решили да разпуснете с приятели и да се позабавлявате в домашна обстановка, съветите, които ще намерите тук, са точно за вас. Дори да организирате събиране, в което фокусът не е насочен към храната, менюто все пак не трябва да остава на заден план, а да бъде правилно подбрано.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил

Коментари (1)


Много добре изглежда. Ще го направя. От кой край е този хляб ?



Ако желаете, може да сложите връзка към Търнаклия с бяло вино


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди





реклама