Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Тутманик с кайма, праз и кашкавал

Тутманик с кайма, праз и кашкавал

Разпечатай

от готварската книга на Цветослава Киркова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за тестото:
600 гр. брашно
15 гр. прясна мая за хляб
1 яйце (жълтъкът за намазване)
200 мл. хладка вода
3 с.л. кисело мляко
1 ч.л. оцет
3 с.л. зехтин
1 ч.л. захар
1 с.л. сол

за плънката:
500 гр. кайма
3 стръка праз
100 гр. кашкавал
риган
чер пипер
мащерка
чубрица

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Тутманик с кайма, праз и кашкавал

Замесете тесто от продуктите и оставете да втаса за 40 мин.

Запържете каймата и добавете нарязания на дребно праз, задушете за още 10 мин., добавете подправките.

Готовото тесто разделете на 2 части. Всяка разточете на тънка кора, сложете върху кората половината от плънката и настържете кашкавал. Завийте на руло и нарежете на парчета. Подредете в тава и намажете с разбит с малко прясно мляко жълтък. Печете до готовност.


Продукти: брашно, мая, яйца, вода, кисело мляко, оцет, зехтин, захар, сол, кайма, праз, кашкавал, риган, черен пипер, мащерка, чубрица

Тагове: Българска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Тутманик
Тутманик - II вид
Тутманик `Хризантема`
Тутманик с плънка от сирене и яйца
Тутманик със спанак и сирене

Последни статии

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Авокадото се култивира за първи път в Южно Мексико преди около 10 000 години. В началото на 1900 г., авокадото често се е наричало "алигаторна круша". Най-известното предястие, приготвено от авокадо е гуакамоле.
още »

От къде произлиза кебапът

От къде произлиза кебапът

Историята на кебапа датира още в далечните записи на азиатска и африканска кухня.
още »

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Ако сте решили да разпуснете с приятели и да се позабавлявате в домашна обстановка, съветите, които ще намерите тук, са точно за вас. Дори да организирате събиране, в което фокусът не е насочен към храната, менюто все пак не трябва да остава на заден план, а да бъде правилно подбрано.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар12 Януари 2014
Илияна Димова
Много вкусно ! Благодаря за рецептата !



Ако желаете, може да сложите връзка към Тутманик с кайма, праз и кашкавал


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди





реклама