Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Тутманик с кайма, праз и кашкавал

Тутманик с кайма, праз и кашкавал

Разпечатай

от готварската книга на Цветослава Киркова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за тестото:
600 гр. брашно
15 гр. прясна мая за хляб
1 яйце (жълтъкът за намазване)
200 мл. хладка вода
3 с.л. кисело мляко
1 ч.л. оцет
3 с.л. зехтин
1 ч.л. захар
1 с.л. сол

за плънката:
500 гр. кайма
3 стръка праз
100 гр. кашкавал
риган
чер пипер
мащерка
чубрица

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Замесете тесто от продуктите и оставете да втаса за 40 мин.

Запържете каймата и добавете нарязания на дребно праз, задушете за още 10 мин., добавете подправките.

Готовото тесто разделете на 2 части. Всяка разточете на тънка кора, сложете върху кората половината от плънката и настържете кашкавал. Завийте на руло и нарежете на парчета. Подредете в тава и намажете с разбит с малко прясно мляко жълтък. Печете до готовност.


Продукти: брашно, мая, яйца, вода, кисело мляко, оцет, зехтин, захар, сол, кайма, праз, кашкавал, риган, черен пипер, мащерка, чубрица

Тагове: Българска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Тутманик
Тутманик - II вид
Тутманик `Хризантема`
Тутманик с плънка от сирене и яйца
Тутманик със спанак и сирене

Последни статии

Папая

Папая

Папая е считана от мнозина за един от най-добрите плодове, които могат да се консумират.
още »

Варна стана домакин на Академия `ИЗПЕЧИ С ЛЮБОВ`

Варна стана домакин на Академия `ИЗПЕЧИ С ЛЮБОВ`

Следващите курсове ще се проведат в Плевен на 24 и 25 февруари, в Пловдив на 10 и 11 март и в София на 24 и 25 март. Всеки, който желае да участва в Академията има възможност свободно да се регистрира за участие в предстоящите курсове.
още »

Изкусителни рецепти за кафе за Коледа

Изкусителни рецепти за кафе за Коледа

Коледа е изпълнена с добре познати аромати и кафето е един от тях. Световноизвестната компания Lavazza приветства коледния дух и доказва колко лесно можем да превърнем кафето в още по-изкусителна напитка.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар12 Януари 2014
Илияна Димова
Много вкусно ! Благодаря за рецептата !



Ако желаете, може да сложите връзка към Тутманик с кайма, праз и кашкавал


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама