Начало » Тестени изделия » Рецепти за Баници » рецепта Тутманик

Тутманик

Разпечатай

от готварската книга на Анелия Терзиева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

5 яйца (заделяме един жълтък за намазване)
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. лъжичка сода
1 ч.ч. прясно мляко
кубче мая (окло 40 гр)
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
брашно за меко тесто
масло за намазване
сирене 250-300 гр.
кашкавал за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разтвряме маята в топло прясно мляко, а содата угасяме в киселото мляко. Замесваме меко тесто и разточваме на кора дебела около 1 пръст. Мажем обилно с разтопено масло, ръсим със сирене и навиваме на руло като леко усукваме краищата. Рулото се реже на парчета, които се нареждат в намазана с масло тавичка. Втасва около половин час. Намазваме с запазения предварително жълтък. Пече се на 200 градуса. Малко преди да стане готов се ръси с настърган кашкавал.


Продукти: яйца, кисело мляко, сода, прясно мляко, мая, захар, сол, брашно, краве масло, сирене, кашкавал

Тагове: Рецепти за Сирни заговезни

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Тутманик - II вид
Тутманик `Хризантема`

Последни статии

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »

Любимите храни на зодия Везни

Любимите храни на зодия Везни

Представителите на зодия Везни са едни от най-здраво стъпилите хора от всички зодиакални знаци. Те са истински любители на храната, но това което най-много ги впечатлява е цялото суетене около приготвянето й.
още »

Как трябва да се хранят жените според възрастта си

Как трябва да се хранят жените според възрастта си

Балансираното хранене гарантира не само добро самочувствие, но също така пряко влияе на здравето, външния вид и работоспособността.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар07 Април 2013
S p
Аз също я изпробвах тази рецепта, стана божествен.
Аватар12 Ноември 2011
Мариана Терзиева
Изпробвах тази рецепта и се получи превъзходен тутманик.Признавам,че сложих повече масълце на тавата ,на самата кора и върху тутманика преди да намажа с яице и да изпека. Чудесна рецепта.


реклама

Ако желаете, може да сложите връзка към Тутманик


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама