Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Целувки на водна баня

Целувки на водна баня

Разпечатай

от готварската книга на Цвета Спасова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

5 бр. белтъци - средно големи яйца
450 г ситна захар
3 ванилии

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Пригответе тавата, в която ще печете, застелете отгоре с кухненска хартия. Формичка за тулумбички фиксирайте с тиксо в ъгъла  на здрава достатъчно голяма торбичка, за да поберете цялото количество целувчена смес.

Две тенджери, едната по-голяма и една по-малка да влизат една във друга. И един часовник, за да засечете времето. В голямата тенджера налейте вода до половината и сложете на котлона да се загрява. В малката тенджера сложете 5 бр. белтъци и разбийте с миксер на висока степен за 1 минута, прибавете захарта на 3 пъти, след това ванилиите и бийте още 1 минута, поставете тенджерката в голямата, но дъното да се опира във водата. Разбийте още 15 минути без значение в коя посока въртите. Ако водата заври през това време изключете котлона. Сместа става гъста - като обърнете тенджерата да не пада нищо. Ако остане неразбита захар в целувчената смес при печенето се стопява.

В приготвената торбичка сложете сместа и шприцовайте върху хартията, каквато форма и големина желаете, може да поръсите с орехи. Включете фурната на 100С и сложете целувките да се пекат. За около 1 час са готови, като ги бутнете с пръст да се отлепват, когато започва да излиза течност от ръбовете или плюнчат те са готови. Отдолу да са леко бежови, да не се изсушат много и да бъдат с крем отвътре. Торбичката с шприца се измива, подсушава и се ползва до следващия път.

* На 1 бр. белтък 90 г ситна захар.


Продукти: яйца, захар, ванилия

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Целувки

Последни статии

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Авокадото се култивира за първи път в Южно Мексико преди около 10 000 години. В началото на 1900 г., авокадото често се е наричало "алигаторна круша". Най-известното предястие, приготвено от авокадо е гуакамоле.
още »

От къде произлиза кебапът

От къде произлиза кебапът

Историята на кебапа датира още в далечните записи на азиатска и африканска кухня.
още »

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Ако сте решили да разпуснете с приятели и да се позабавлявате в домашна обстановка, съветите, които ще намерите тук, са точно за вас. Дори да организирате събиране, в което фокусът не е насочен към храната, менюто все пак не трябва да остава на заден план, а да бъде правилно подбрано.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Целувки на водна баня


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди





реклама