Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Царевични плитки

Царевични плитки

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

20 г мая
250 мл прясно мляко
1 ч л захар
1 ч л сол
2 яйца
200 г царевично брашно
300 г бяло брашно
1 жълтък за намазване
50 г краве масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Маята се разтваря в топлото мляко със захарта и малко брашно и оставяме да шупне.

Смесват се двата вида брашно, шупналата мая, разбитите яйца, солта и замесваме средно меко тесто. Оставя се да втаса 50 минути.

Разделяме готовото тесто на две части. От всяка се разточва правоъгълник. Едната половина се намазва с меко масло и похлупваме с другата.

Нарязват се ленти широки 5 см, в средата на всяка се прави разрез, но не до края. Промушват се краищата през разреза и се получава плитката, аз направих по 3 усуквания.

Нареждат се в широката тава от печката, намазана с олио. Отгоре се намазва с разбит жълтък. Печем в загрята фурна 180 градуса около 25-30 минути. Вкусотия !


Продукти: мая, прясно мляко, захар, сол, яйца, царевично брашно, брашно, краве масло

Тагове: Българска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Царевичен хляб и завъртулки
Царевични питки
Царевични питки с маково семе

Последни статии

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Царевични плитки


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама