Начало » Десерти » Рецепти за Кексове » рецепта Царевичен кейк с маслини

Царевичен кейк с маслини

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 кофичка кисело мляко
250 г. царевично брашно
100 г. краве масло
1 пакетче бакпулвер
1 щипка захар
1 щипка сол
15 черни маслини без костилки
3 яйца – малки
олио за намазване на тавичката
бяло брашно за поръсване на тавичката

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Пресяваме царевичното брашното в купа заедно с бакпулвера и после разбъркваме, за да се смесят добре. Изкарваме маслото и яйцата на стайна температура. Разбиваме яйцата в купа. Вътре слагаме размекнатото масло и продължаваме да разбиваме с миксера до гъста смес. После слагаме киселото мляко, захарта и солта и разбъркваме много добре. На части слагаме при непрекъснато объркване царевичното брашно с бакпулвера. Маслините ги нарязваме на големи парченца и тях ги слагаме вътре и разбъркваме.

Намазваме тавичка с диаметър около 25 см. с олио и набрашняваме. Изсипваме кашата и заглаждаме с лъжица, разпределяйки кашата равномерно. Печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Като поизстине малко режем като тортени парчета и хапваме с мляко. Да ви е сладко!


Продукти: кисело мляко, царевично брашно, краве масло, бакпулвер, захар, сол, маслини, яйца, олио

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Кекс с много маслини
Кекс с маслини
Кекс с масло

Последни статии

Финладия пусна хляб с насекоми

Финладия пусна хляб с насекоми

От 24 ноември в супермаркетите във Финландия се появи хляб, направен с добавка от насекоми, пише финландският вестник "Хелзингин Саномат".
още »

Любопитни факти за кубинската кухня

Любопитни факти за кубинската кухня

Типичното за кубинската кухня е белият ориз. Едно от основните ястия е белият ориз с едно-две пържени яйца отгоре, сервиран с пържени зрели банани.
още »

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Царевичен кейк с маслини


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама

My Best Wear