Начало » Десерти » Рецепти за Кексове » рецепта Трицветен кекс - II вариант

Трицветен кекс - II вариант

Разпечатай

от готварската книга на Анелия Терзиева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

6 яйца
2 ч.чаши захар
2 и 1/2 ч.чаши брашно
1 бакпулвер
1 к.чашка олио
1 к.чашка прясно мляко
50 гр. смлени орехи
1 пакчетче какао
2 ванилии
пудра захар за поръсване
плодове по желание

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Яйцата трябва да са на стайна температура, а брашното - предварително пресято.

За бялата смес:
6-те белтъка разбиваме, като когато станат на сняг добавяме една чаша захар. След като тя се разтвори добавяме една чаена чаша брашно, в която сме сложили половин пакетче бакпулвер и добавяме една ванилия.

За жълтата и кафявата смес:
Разбиваме с миксер жълтъците и една чаша захар. Добавяме млякото, олиото и 1 и 1/2 чаена чаша брашно, в която сме сложили половин пакетче бакпулвер + другата ванилия. Разбъркваме до хомогенна смес. Към половината смес добавяме смлените орехи, а към другата 2-3 суп.лъжици какао.

В намаслена форма за кекс поръсваме малко брашно. Редуваме смесите, като след всяка поръсваме с какао. Печем на около 220 градуса в предраително загрята фурна. По желание можем в някоя о смесите да добавим плодове - сушени или компот (кайсии, череши, праскови и др.), като предварително ги нарязваме на ситно и ги овалваме в брашно, за да не паднат на дъното на съда. След като напълно изстине кекса, изваждаме го от формата и го поръсваме с пудра захар.


Продукти: яйца, захар, брашно, бакпулвер, олио, прясно мляко, орехи, какао, ванилия, пудра захар

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Трицветен кекс

Последни статии

Бобовите култури смъкват излишните килограми

Бобовите култури смъкват излишните килограми

Бобовите култури отдавна са известни като здравословна опция за намаляване на холестерола, но те също така помагат в борбата с излишните килограми.
още »

Учени от Харвард: Готвенето с микровълнова фурна не е вредно

Учени от Харвард: Готвенето с микровълнова фурна не е вредно

"Готвенето в микровълнова фурна е по-подходящо при някои видове храни", твърдят учени от Харвард, според които митовете за вредата от микровълновите печки не се потвърждават.
още »

Киноа

Киноа

В съвременната епоха киноа се цени особено заради хранителната си стойност, като съдържанието ѝ на протеини е много високо (14% от масата), макар и не по-високо от повечето бобови растения. Хранителните оценки на киноа показват, че тя е източник на пълноценен протеин, на фибри и фосфор, както и с високо съдържание на магнезий и желязо.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил


реклама

Ако желаете, може да сложите връзка към Трицветен кекс - II вариант


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама