Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Торта - таралеж

Торта - таралеж

Разпечатай

от готварската книга на Radka Petrova

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 ч.ч. прясно мляко /сварено и охладено/
125 грама масло /немско/
3 кутии обикновени бисквити
2 жълтъка /за спойка/
1 ч.ч. пудра захар
2 ванилии
смлени орехи

за глазурата:
½ ч.ч. пудра захар
70 грама масло /немско/
1 с.л. какао
бланширани бадеми, нарязани - за бодли

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Бисквитите се натрошават в млякото, в което са сложени разбитите жълтъци, масло, захар, ванилии и орехите и ако е нужно се долива още мляко. Рецептата е от 1993 година и тогава бисквитите определено са били с друг грамаж на кутия, дори и маслото го пиша немско /нашето в момента е суроватъчно и даже солено/. Когато бисквитите омекнат се оформя тялото на таралежа. На снимката сме оформили тялото върху блат за торта /украсен/. Намазва се с глазурата, със сметана се шприцоват очички и носле и върху шприцованата сметана се слагат начупени зърна кафе. С вилица оребряваме мястото за бодлите и редим бадемите, а после ръсим върху бодлите финно смлени орехи.


Продукти: прясно мляко, краве масло, бисквити, яйца, пудра захар, ванилия, орехи, пудра захар, какао, бадеми

Тагове: Оригинални рецепти

Добави към любими рецепти Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks



Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил

Коментари (3)


Хубава торта!
Много красиво!
Аватар12 Май 2012
Шери Курт
Много красива детска торта!


Ако желаете, може да сложите връзка към Торта - таралеж


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама

Evro.net



реклама