Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Торта `Каприз`

Торта `Каприз`

Разпечатай

от готварската книга на Добринка Петкова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за блата:
2 с. л. пшенично нишесте
2/3 ч. ч. брашно
4 яйца
1 ч. ч. захар
2 с. л. какао

за муса:
400 мл сметана
200 г течен шоколад Финети
150 г маскарпоне (може и безсолно крема сирене)
1/2 ч. ч. пудра захар

за сиропиране и намазване на блатовете:

прясно сварено кафе със захар
200 г течен шоколад
100-150 г малини

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Белтъците се отделят от жълтъците и се разбиват на пухкав сняг. Към тях постепенно се добавят разбитите жълтъци.

Пресейте брашното заедно с какаото и нишестето. Започнете да го добавяте постепенно, като разбърквате вече на ръка. Разделете сместа във две форми (20-22 см), застлани с хартия и печете на 180 С около 15 минути. Извадете и ги оставете да се охладят.

През това време разбийте маскарпонето заедно с пудрата захар на пухкав крем. Към него добавете предварително разбитата сметана, като отделите една част от нея за горния слой на тортата (около 1-2 ч. ч. в разбито състояние). Разбъркайте и към тази смес прибавете разтопения течен шоколад. Разбъркайте добре.

Поставете единия блат във формата, в която сте пекли, сиропирайте го леко, намажете го с 1/2 от течния шоколад и отгоре наредете малините. Изсипете шоколадовия мус, като разтръскате формата, за да няма "кухини". Загладете добре и отгоре поставете другия блат, сиропирайте и него и го намажете с останалия шоколад. Покрийте с отделената сметана.

Прокарайте нож по край стените на формата, за да се оформи борда на тортата. Поръсете с какао, декорирайте с шоко топчета, оставете за 1-2 час да поеме от сиропа и се насладете на това шоколадово изкушение.


Продукти: нишесте, брашно, яйца, захар, какао, сметана, течен шоколад, маскарпоне, крема сирене, пудра захар, кафе, течен шоколад, малини

Тагове: Сезонна кухня, Оригинални рецепти

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Бобовите култури смъкват излишните килограми

Бобовите култури смъкват излишните килограми

Бобовите култури отдавна са известни като здравословна опция за намаляване на холестерола, но те също така помагат в борбата с излишните килограми.
още »

Учени от Харвард: Готвенето с микровълнова фурна не е вредно

Учени от Харвард: Готвенето с микровълнова фурна не е вредно

"Готвенето в микровълнова фурна е по-подходящо при някои видове храни", твърдят учени от Харвард, според които митовете за вредата от микровълновите печки не се потвърждават.
още »

Киноа

Киноа

В съвременната епоха киноа се цени особено заради хранителната си стойност, като съдържанието ѝ на протеини е много високо (14% от масата), макар и не по-високо от повечето бобови растения. Хранителните оценки на киноа показват, че тя е източник на пълноценен протеин, на фибри и фосфор, както и с високо съдържание на магнезий и желязо.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил


реклама

Ако желаете, може да сложите връзка към Торта `Каприз`


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама