Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Торта `Каприз`
Още рецепти за Торти
Френска селска торта със сладко от боровинки
Торта със сладко от къпини и орехи
Бисквитена торта с кондензирано мляко
Торта `Каприз`

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за блата:
2 с. л. пшенично нишесте
2/3 ч. ч. брашно
4 яйца
1 ч. ч. захар
2 с. л. какао
за муса:
400 мл сметана
200 г течен шоколад Финети
150 г маскарпоне (може и безсолно крема сирене)
1/2 ч. ч. пудра захар
за сиропиране и намазване на блатовете:
прясно сварено кафе със захар
200 г течен шоколад
100-150 г малини
Белтъците се отделят от жълтъците и се разбиват на пухкав сняг. Към тях постепенно се добавят разбитите жълтъци.
Пресейте брашното заедно с какаото и нишестето. Започнете да го добавяте постепенно, като разбърквате вече на ръка. Разделете сместа във две форми (20-22 см), застлани с хартия и печете на 180 С около 15 минути. Извадете и ги оставете да се охладят.
През това време разбийте маскарпонето заедно с пудрата захар на пухкав крем. Към него добавете предварително разбитата сметана, като отделите една част от нея за горния слой на тортата (около 1-2 ч. ч. в разбито състояние). Разбъркайте и към тази смес прибавете разтопения течен шоколад. Разбъркайте добре.
Поставете единия блат във формата, в която сте пекли, сиропирайте го леко, намажете го с 1/2 от течния шоколад и отгоре наредете малините. Изсипете шоколадовия мус, като разтръскате формата, за да няма "кухини". Загладете добре и отгоре поставете другия блат, сиропирайте и него и го намажете с останалия шоколад. Покрийте с отделената сметана.
Прокарайте нож по край стените на формата, за да се оформи борда на тортата. Поръсете с какао, декорирайте с шоко топчета, оставете за 1-2 час да поеме от сиропа и се насладете на това шоколадово изкушение.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Варна стана домакин на Академия `ИЗПЕЧИ С ЛЮБОВ`
Следващите курсове ще се проведат в Плевен на 24 и 25 февруари, в Пловдив на 10 и 11 март и в София на 24 и 25 март. Всеки, който желае да участва в Академията има възможност свободно да се регистрира за участие в предстоящите курсове.
още »
Изкусителни рецепти за кафе за Коледа
Коледа е изпълнена с добре познати аромати и кафето е един от тях. Световноизвестната компания Lavazza приветства коледния дух и доказва колко лесно можем да превърнем кафето в още по-изкусителна напитка.
още »
Финладия пусна хляб с насекоми
От 24 ноември в супермаркетите във Финландия се появи хляб, направен с добавка от насекоми, пише финландският вестник "Хелзингин Саномат".
още »
Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!
За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите връзка към Торта `Каприз`
От форум:
От друг сайт: