Начало » Предястия » Рецепти за Топли предястия » рецепта Тиквички пълни с леща

Тиквички пълни с леща

Разпечатай

от готварската книга на Илияна Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 тиквички
1 каф.чашка леща
1 глава лук
чубрица
сол и черен пипер на вкус
щипка лют червен пипер
настърган кашкавал на вкус
олио или зехтин

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Сваряваме лещата и отцеждаме. Тиквичките нарязваме на чашки и внимателно издълбаваме вътрешността. Слагаме да се сварят за кратко в подсолена вода, като внимаваме да не се преварят. Изваждаме от водата и оставяме да се отцедят.

Издълбаната вътрешност на тиквичките смесваме с нарязан лук и в олио или зехтин с малко водичка задушаваме да омекнат. Подправяме с чубрица, сол, черен пипер и щипка лют червен пипер. Добавяме и отцедената леща. Запържваме леко. Отцедените чашки от тиквичките пълним с лещата. Може да поръсим с настърган кашкавал и да запечем леко във фурната.


Продукти: тиквички, леща, лук, чубрица, сол, черен пипер, лют червен пипер, кашкавал, олио, зехтин

Тагове: Постни ястия, Вегетариански рецепти, Рецепти за Бъдни вечер

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Тиквички пълни с леща


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама