Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Тиквички на фурна с кашкавал

Тиквички на фурна с кашкавал

Разпечатай

от готварската книга на Niki Zhelyazkova

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

5-6 тиквички
5-6 глави стар лук
1-2 моркова
олио
копър
чесън
черен пипер
червен пипер
сол
кимион
3 яйца
100 г настърган кашкавал
6-7 скил. счукан чесън
кубче бульон или пикантина
прясно мляко/к.мляко./сметана по избор
5-6 с.л. брашно

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Измити и обелени тиквичките се нарязват на кръгчета. Аз не ги беля. Подреждат се керемидообразно в тава, намазана с олио предварително. Поръсват се със сол, сух бульон или пикантина, черен пипер, червен пипер и леко с брашно накрая. Поливат се леко с олио. Слагат се в загрята фурна на силно за около час. През това време, докато се пекат тиквичките, в тенджера слагаме олио, настърганите моркови и нарязаният лук на полумесеци, или на едро. Задушаваме ги на бавен огън до готовност. Добавяме счукан чесън, копър, черен пипер и кимион млян, пресен магданоз. Подправките са по желание на домакинята. След като тиквичките са готови запечени, върху тях се изсипва тази смес от лук, моркови и подправките. Сместа се разпределя равномерно върху изпечените тиквички навсякъде. Веднага върху тази смес се прави и заливката. Тя е от настъргания кашкавал, 3-4 яйца, 3-5 с.л. брашно, 1/2 ч.ч пр. мляко/к.мляко/сметана, малко сол, черен пипер. Отново се връща тавата във фурната за допичане на заливката до златисто. Да ви е вкусно!


Продукти: тиквички, лук, моркови, олио, копър, чесън, черен пипер, червен пипер, сол, кимион, яйца, кашкавал, чесън, бульон, пикантина, прясно мляко, сметана, брашно

Тагове: Българска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Тиквички на фурна
Тиквички на фурна - II вид

Последни статии

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Авокадото се култивира за първи път в Южно Мексико преди около 10 000 години. В началото на 1900 г., авокадото често се е наричало "алигаторна круша". Най-известното предястие, приготвено от авокадо е гуакамоле.
още »

От къде произлиза кебапът

От къде произлиза кебапът

Историята на кебапа датира още в далечните записи на азиатска и африканска кухня.
още »

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Ако сте решили да разпуснете с приятели и да се позабавлявате в домашна обстановка, съветите, които ще намерите тук, са точно за вас. Дори да организирате събиране, в което фокусът не е насочен към храната, менюто все пак не трябва да остава на заден план, а да бъде правилно подбрано.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Тиквички на фурна с кашкавал


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди





реклама