Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със свинско месо » рецепта Свинско руло с праз, орехи и сушени сини сливи

Свинско руло с праз, орехи и сушени сини сливи

Разпечатай

от готварската книга на Марина Голева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за 4 порции:
400 гр. свинско контра филе
200 гр. сушени сини сливи без костилка
50 гр. орехи
100 мл. червено вино и вода
2 глави лук
1 стрък праз
олио и сол
бял черен пипер
кимион

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Свинско руло с праз, орехи и сушени сини сливи

Почистете контра филето от ципите. Започнете да разрязвате контра филето по дължина, така че да се получи дълго и широко парче. Покрийте с фолио и начукайте месото. Овкусете със сол, бял пипер, кимион и олио от двете страни. За приготвяне на плънката нарежете на лунички лука, на кръгчета празът и натрошете орехите. В загрят тиган запържете лука и праза до златисто. Накрая прибавете орехите. Посолете ги. Готовата плънка разпределете върху контра филето. Навийте на руло и стегнете с конец. Поставете в плик за печене заедно със сините сливи, виното и водата. Печете на 140 градуса за 2 часа. Месото става много крехко и сочно. Ще усетите хрупкавост, която идва от орехите и леко сладко-кисел вкус от сините сливи и виното. Поднесете с чаша червено вино! Добър апетит !


Продукти: свинско контра филе, сушени сини сливи, орехи, червено вино, вода, лук, праз, олио, сол, бял пипер, кимион

Тагове: Оригинални рецепти

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Авокадото се култивира за първи път в Южно Мексико преди около 10 000 години. В началото на 1900 г., авокадото често се е наричало "алигаторна круша". Най-известното предястие, приготвено от авокадо е гуакамоле.
още »

От къде произлиза кебапът

От къде произлиза кебапът

Историята на кебапа датира още в далечните записи на азиатска и африканска кухня.
още »

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Ако сте решили да разпуснете с приятели и да се позабавлявате в домашна обстановка, съветите, които ще намерите тук, са точно за вас. Дори да организирате събиране, в което фокусът не е насочен към храната, менюто все пак не трябва да остава на заден план, а да бъде правилно подбрано.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Свинско руло с праз, орехи и сушени сини сливи


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди





реклама