Начало » Супи » Рецепти за Месни супи » рецепта Супа от агнешки чревца и шкембе

Супа от агнешки чревца и шкембе

Разпечатай

от готварската книга на Димитринка Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

250 г агнешки чревца
250 г агнешко шкембе
1 суп.лъжица настърган лук
1 скилидка чесън - пасирана
черен пипер на вкус
сол на вкус
1 суп.лъжица брашно
2 суп.лъж.олио
2 супени лъжици масло
1 щипка джоджен
3 супени лъжици ориз
1/2 чаена чаша прясно мляко
1 чаена лъжичка червен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Супа от агнешки чревца и шкембе

Измиваме чревцата и шкембето и накисваме за няколко минути във вода с оцет и сода за хляб. След няколко минути изваждаме от водата, измиваме добре и слагаме в тенджера. Заливаме с вода и варим 15 минути. Изливаме водата, нарязваме на ситни парченца чревцата и шкембето и заедно с настъргания лук запържваме в олио и масло. Подправяме със сол, черен пипер, червен пипер и прибавяме 1 супена лъжица брашно. Разбъркваме и наливаме 2 литра вода. Като заври супата, слагаме джоджен на вкус и чесън. Варим 30-35 минути и сипваме 3 супени лъжици ориз /или повече на вкус/. Варим до готовност. Преди да свалим от котлона, наливаме прясно мляко и варим с него супата още 1-2 минути.


Продукти: агнешки чревца, агнешко шкембе, лук, чесън, черен пипер, сол, брашно, олио, краве масло, джоджен, ориз, прясно мляко, червен пипер

Тагове: Рецепти за Гергьовден

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Авокадото се култивира за първи път в Южно Мексико преди около 10 000 години. В началото на 1900 г., авокадото често се е наричало "алигаторна круша". Най-известното предястие, приготвено от авокадо е гуакамоле.
още »

От къде произлиза кебапът

От къде произлиза кебапът

Историята на кебапа датира още в далечните записи на азиатска и африканска кухня.
още »

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Ако сте решили да разпуснете с приятели и да се позабавлявате в домашна обстановка, съветите, които ще намерите тук, са точно за вас. Дори да организирате събиране, в което фокусът не е насочен към храната, менюто все пак не трябва да остава на заден план, а да бъде правилно подбрано.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Супа от агнешки чревца и шкембе


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди





реклама