Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със свинско месо » рецепта Специалитет `Царска шатра`

Специалитет `Царска шатра`

Разпечатай

от готварската книга на Добринка Петкова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за ролетата:
4 свински пържоли
подправка за свинско месо

за пълнежа:
1 сварено яйце
2-3 гъби
50 г пушен бекон
50 г топено сирене
10 маслини
1-2 кисели краставички
50 мл червено вино

за шишчетата:
150-200 г кашкавал
150-200 г шунка
150-200 г топено сирене

за панировка:

2 яйца
3 с.л брашно
50 гр галета

за соса:
250 гр гъби
150-200 мл готварска сметана
100 мл бяло вино
сол и черен пипер

за декорация:
домати
маслини
лимон

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Оформете пържолите на тънко и ги овкусете с подправката. За плънката задушете предварително гъбите в малко масло. Нарежете яйцето, маслините, краставичките и топеното сирене на кубчета, а бекона на пръчици. Върху всяка пържола сложете от плънката и я завийте добре на рулце. Наредете готовите рула в тавичка, налейте червеното вино, малко вода и олио. Покрийте с фолио и печете до готовност (около 35-40 минути).

Нарежете шунката, кашкавала и топеното сирене на кубчета. Вземете дървени шишчета и наредете 4 бр.с кашкавал, 4 бр.със шунка и 4 бр.с топено сирене (за всяка порция по едно различно шишче). Панирайте ги в следният ред-брашно, яйце, галета, яйце и ги изпържете до златисто от двете страни.

Нарежете гъбите за соса на филийки, задушете ги в 1-2 с.л олио, налейте бялото вино и сметаната. Гответе няколко минути.

В чиния сложете по едно рулце, полейте го с гъбен сос. Вземете по едно различно шишче (с кашкавал, топено сирене и шунка), изправете ги нагоре като шатра и закрепете с половинка домат. Украсете с лимон и маслини.


Продукти: свински пържоли, подправка за свинско месо, яйца, гъби, бекон, топено сирене, маслини, кисели краставички, червено вино, кашкавал, шунка, брашно, сметана , бяло вино, сол, черен пипер, домати, лимони

Тагове: Оригинални рецепти

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил

Коментари (1)


много вкусно.............



Ако желаете, може да сложите връзка към Специалитет `Царска шатра`


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама

My Best Wear