Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със заешко месо » рецепта Специалитет със заешко месо
Специалитет със заешко месо
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
600 гр. заешко месо
1 чаена чаша ориз
2-3 глави лук
2-3 скилидки чесън
1 зелена чушка (сурова)
1 домат (без семки)
2 печени чушки червени
15 маслини без костилки
1 връзка магданоз
3 суп. л. олио
сол на вкус
Нарязаното заешко месо се изпържва до зачервяване и се изважда. Нарязаният лук, чесън и зелена чушка се запържват 10 минути, прибавя се оризът и се пържи още 3-4 минути да побелее ориза, прибавят се 2 чаши вода, посолява се на вкус. Всичко това се изсипва в тавичка и отгоре се нарежда месото. Пече се на 200 градуса за около 25 минути. Тавичката се изважда от фурната, изважда се месото и към сместа в тавата се прибавя 1 домат, на който се премахват семките нарязан на ситно, печените пиперки, маслини и магданоз също нарязани на ситно. Разбърква се. Нарежда се месото и се пече още 5 минути.
Още рецепти за Ястия със заешко месо
Паниран заек с рулца от тиквички, пълнени с катък, чесън и копър
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Специалитет със заешко месо
От форум:
От друг сайт:
Момчил Попов