Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със свинско месо » рецепта Славянски гювеч с кайма на Иван Звездев

Славянски гювеч с кайма на Иван Звездев

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

500 г свинско месо - смляно
1 ч.ч. ориз
1 глава лук - голяма
3 бр. чушки - едри червени
3 бр. чушки - едри зелени
3 бр. домати
магданоз
олио
сол - на вкус
черен пипер - на вкус
3 ч.ч. вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Почистваме лука. Нарязваме го на ситно и го запържваме за кратко в 5 с.л. олио, което предварително сме сгорещили. Почистваме чушките и ги режем на едри парченца. Чушките, които използвах, са от едрите, хубаво е да се усещат вътре в ястието. След кратко запържване на лука, добавяме чушките вътре. Задушаваме чушките, като бъркаме често. Готови са след като са поомекнали. Добавяме ориза и разбъркваме. Каймата я слагаме в купичка и омачкваме добре, като към нея слагаме 1/3 ч.ч. вода. Прибавяме каймата към зеленчуците в тигана и разбъркваме. Трябва каймата да стане ронлива и да си промени цвета. Нарязваме един от доматите на много ситно и го прибавяме и него при другите продукти в тигана. Разбъркваме добре. Подправяме със сол и черен пипер на вкус. Нарязваме на ситно магданоз и него слагаме вътре и разбъркваме, за да овкусим добре. Прехвърляме всичко в малка тава и наливаме 3 ч.ч. топла вода. Нарязваме на шайби останалите два домата и ги подреждаме един до друг върху ястието. Най-отгоре поливаме с 4 с.л олио. Печем на 200 градуса до готовност. Оризът трябва да си поеме водата и доматките да се запекат. Супер вкусно и леко ястие.


Продукти: свинско месо, ориз, лук, чушки, домати, магданоз, олио, сол, черен пипер

Тагове: Българска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Гювеч `Да си оближеш пръстите`
Гювеч `Изобилие`
Гювеч `Не толкова интересен`
Гювече `Пилешка вкусотия`

Последни статии

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Авокадото се култивира за първи път в Южно Мексико преди около 10 000 години. В началото на 1900 г., авокадото често се е наричало "алигаторна круша". Най-известното предястие, приготвено от авокадо е гуакамоле.
още »

От къде произлиза кебапът

От къде произлиза кебапът

Историята на кебапа датира още в далечните записи на азиатска и африканска кухня.
още »

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Ако сте решили да разпуснете с приятели и да се позабавлявате в домашна обстановка, съветите, които ще намерите тук, са точно за вас. Дори да организирате събиране, в което фокусът не е насочен към храната, менюто все пак не трябва да остава на заден план, а да бъде правилно подбрано.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Славянски гювеч с кайма на Иван Звездев


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди





реклама