Начало » Зимнина » Рецепти за Конфитюри и сладка » рецепта Сладко от бели череши

Сладко от бели череши

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Константинова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 кг бели череши
1 кг захар
1 ч.л. лимонена киселина

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Измийте и изчистете черешите от костилките. Посипете ги със захарта и ги оставете 12 часа да престоят. Варете ги на тих огън, като премахвате периодично образувалата се пяна. Сладкото е готово, когато капнете капчица от сиропа и тя си остане цяла. Преди да свалите сладкото от огъня, прибавете лимонената киселина. Разсипете в сухи буркани изстиналото сладко и стерилизирайте 5 минути.


Продукти: бели череши, захар, лимонена киселина

Тагове: Българска кухня

Добави към любими рецепти Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks



Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил


Ако желаете, може да сложите връзка към Сладко от бели череши


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама

Evro.net



реклама