Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Сладкиш с круши

Сладкиш с круши

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

4 големи яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
масло за намазване на тавата
брашно за посипване на тавата
1 пакетче бакпулвер
2 твърди круши
пудра захар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Изваждаме яйцата на стайна температура преди да почнем да правим сладкиша. Чукваме едно след друго в купа яйцата. Използваме домашни яйца. Разбиваме яйцата с миксер до пухкав крем. Добавяме захарта и продължаваме да разбиваме с миксер продължително, после слагаме и олиото. Пресяваме брашното, за да стане по-хубав сладкиша. Към брашното слагаме бакпулвера и разбъркваме двете смеси. Прибавяме брашното постепенно и разбъркваме. Намазваме тавичка с масло и посипваме с брашно, за да не залепне при печенето. Изсипваме сместа в кръгла тава и заглаждаме с лъжица. Обелваме крушите и ги режем на тънки парченца. Нареждаме парченцата върху сместа. Печем в загрята на 180 градуса фурна до суха клечка. Като изпечем сладкиша го вадим и поръсваме с пудра захар. Режем като торта.


Продукти: яйца, захар, брашно, краве масло, бакпулвер, круши, пудра захар

Тагове: Сезонна кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Варна стана домакин на Академия `ИЗПЕЧИ С ЛЮБОВ`

Варна стана домакин на Академия `ИЗПЕЧИ С ЛЮБОВ`

Следващите курсове ще се проведат в Плевен на 24 и 25 февруари, в Пловдив на 10 и 11 март и в София на 24 и 25 март. Всеки, който желае да участва в Академията има възможност свободно да се регистрира за участие в предстоящите курсове.
още »

Изкусителни рецепти за кафе за Коледа

Изкусителни рецепти за кафе за Коледа

Коледа е изпълнена с добре познати аромати и кафето е един от тях. Световноизвестната компания Lavazza приветства коледния дух и доказва колко лесно можем да превърнем кафето в още по-изкусителна напитка.
още »

Финладия пусна хляб с насекоми

Финладия пусна хляб с насекоми

От 24 ноември в супермаркетите във Финландия се появи хляб, направен с добавка от насекоми, пише финландският вестник "Хелзингин Саномат".
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар28 Ноември 2017
Надя Недева
Изглежда много вкусно!



Ако желаете, може да сложите връзка към Сладкиш с круши


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама