Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Сладкиш с кроасани и коняк

Сладкиш с кроасани и коняк

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

4 кроасана с шоколадов крем
6 яйца
1 литър прясно мляко
1 ч.ч. захар
3 с.л коняк
7 с.л. захар за карамел

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Изкарваме яйцата на стайна температура. Едно след друго ги слагаме в дълбока купа. В купа разбиваме яйцата с миксер продължително докато станат на пухкав приятен крем. Постепенно прибавяме 1 ч.ч захар и пак разбъркваме с миксера. Трябва захарта да се разтопи. След това добавяме коняка. Постепенно в купата при другите продукти прибавяме и прясното мляко. Разбъркваме пак всичко с миксера около 10 мин. Използвам варено мляко от кутия. Яйцата, които използвах се големи домашни и сладкиша стана ароматен и жълтичък на цвят.

Използваме кроасани с шоколад. Нарязваме кроасаните на кръгчета с остър нож. Хубаво е да използваме кроасани, които не са много меки. В касерола изсипваме захарта и я карамелизираме. Изсипваме в кръгла форма за сладкиш вече приготвения карамел. Като изстине леко започваме да редим парчетата от нарязаните кроасани плътно едно до друго. Накрая заливаме с млечната смес с яйца, захар и коняк. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса. Като се опече и изстине го обръщаме върху голяма красива тортена чиния. Режем сладкиша като торта.


Продукти: кроасани, яйца, прясно мляко, захар, коняк

Тагове: Лесни рецепти

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Мазнините - Защо не трябва да ги отписваме изцяло

Мазнините - Защо не трябва да ги отписваме изцяло

Специалисти като д-р Огнян Пелов са на мнение, че мазнините в никакъв случай не са „злодеите“, за които всеки ги смята, като според д-р Пелов мазнините не покачват нивата на холестерол в кръвта, нито пък отключват пътя към надебеляването.
още »

Папая

Папая

Папая е считана от мнозина за един от най-добрите плодове, които могат да се консумират.
още »

Варна стана домакин на Академия `ИЗПЕЧИ С ЛЮБОВ`

Варна стана домакин на Академия `ИЗПЕЧИ С ЛЮБОВ`

Следващите курсове ще се проведат в Плевен на 24 и 25 февруари, в Пловдив на 10 и 11 март и в София на 24 и 25 март. Всеки, който желае да участва в Академията има възможност свободно да се регистрира за участие в предстоящите курсове.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар28 Ноември 2017
Надя Недева
Изглежда много вкусно!



Ако желаете, може да сложите връзка към Сладкиш с кроасани и коняк


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама