Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Сладкиш от ориз и мляко с вишни

Сладкиш от ориз и мляко с вишни

Разпечатай

от готварската книга на Илияна Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

150 г. ориз
5 суп.лъж. захар
400 мл вода
400 мл прясно мляко
2 суп.лъж. десертно нишесте (използвам нишесте ванилия)
200 г вишни (почистени от костилките и леко сварени в малко захарен сироп) или плодове от компот
пресни вишни за украса (може и от компот)
канела
2 ванилии
по желание сметана за гарниране

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Сладкиш от ориз и мляко с вишни

Измиваме 150 г ориз. Заливаме с 400 мл вода и 400 мл прясно мляко. Добавяме 2 ванилии, 5 суп.лъж. кристална захар (или повече на вкус) и варим до готовност. В отделна купичка разтваряме 2 суп.лъж. десертно нишесте с 5 суп.лъж. студена вода. Добавяме към ориза с непрекъснато разбъркване. Варим кратко. Дръпваме от огъня и добавяме сварените вишни, отцедени от сиропа. Изсипваме ориза в подходяща форма (за кейк), която сме намокрили и оставяме на хладно в хладилника за около 1 час. След това обръщаме внимателно върху поднос. Украсяваме с вишни, сметана и поръсваме с канела.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар08 Декември 2011
Нина Райчева
Много оригинална алтернатива на обикновеното мляко с ориз. С още малко усилия и продукти - страхотен резултат.
Аватар18 Октомври 2011
Живка Андонова
Интересен сладкиш!



Ако желаете, може да сложите линк към Сладкиш от ориз и мляко с вишни


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама