Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Сладкиш фантазия

Сладкиш фантазия

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 големи яйца
1 к ч захар
1/2 ч ч олио
5 с л прясно мляко
1 ч л бакпулвер
1 к ч брашно + още 1 с л за кексовата смес

Сироп от:
1 к ч вода
100 г захар
1 с л масло
1 ч л какао
ромова есенция

черен и бял разтопен шоколад за украса
кокос за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разбиват се яйцата със захарта, добавят се олиото, прясното мляко и брашното с бакпулвера. Печем блата в тавичка върху хартия за печене. Изважда се и се набожда с шишче.

Сиропът от вода, захар, масло, какао и есенция се слага да заври докато се разтопи захарта. С лъжица се сиропира сладкиша. Разтопяват се черния и белия шоколад с малко масло в отделни купички. Първо се излива черния шоколад и тук там се сипва от белия. С шишчето се размесва да се образува шарка. Оставя се в хладилник да стегне. Да ви е сладко !


Продукти: яйца, захар, олио, прясно мляко, бакпулвер, брашно, вода, краве масло, какао, ромова есенция, шоколад, кокос

Тагове: Оригинални рецепти

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Сладкиш с шоколадова глазура
Шоколадов сладиш `Ваня`
Шоколадов кекс `Лабраета`
Шоколадов кекс

Последни статии

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Сладкиш фантазия


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама

My Best Wear