Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Сладки банички с пържена тиква

Снимка 1 от рецепта за Сладки банички с пържена тикваСнимка 2 от рецепта за Сладки банички с пържена тикваСнимка 3 от рецепта за Сладки банички с пържена тикваСнимка 4 от рецепта за Сладки банички с пържена тиква
1 2 3 4

Още рецепти за Други десерти

Рецепта за Лимонов пай Лимонов пай

Рецепта за Мъфини с грейпфрут Мъфини с грейпфрут

Рецепта за Лимонови мъфини Лимонови мъфини

Рецепта за Мъфини с мента Мъфини с мента

Рецепта за Грис халва с какао Грис халва с какао

Сладки банички с пържена тиква

Разпечатай

от готварската книга на Мима Фортунова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

около 2 кг тиква
1 каф.чашка олио
1/2 каф.чашка вода
2 ванилии
канела на вкус
щипка смляно индийско орехче
захар около 9 суп.лъжици или на вкус
1 пакет от 400 г кори за баница
масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Почистваме тиквата от кората и семената. Настъргваме на едро ренде. Слагаме в тенджера и поръсваме със захар, ванилии, канела и индийско орехче. Запържваме с олио и вода докато течността изври и остане на мазнина. Дръпваме от котлона и оставяме да се охлади.

Върху всяка кора слагаме от плънката и навиваме на банички. Подреждаме в намазана с масло тава. Върху всяка баничка слагаме малко парченце масло и изпичаме в загрята фурна на 180 градуса.


Продукти: тиква, олио, вода, ванилия, канела, индийско орехче, захар, кори за баница, краве масло

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Баница с тиква

Последни статии

След Великден: Какво да сготвим с варени яйца

След Великден: Какво да сготвим с варени яйца

За Великден обикновено боядисваме доста яйца, които не успяваме да изядем, а с тях можем да приготвим различни вкусни ястия.
още »

Яжте зеленолистни зеленчуци всеки ден, за да подмладите мозъка си с 11 години

Яжте зеленолистни зеленчуци всеки ден, за да подмладите мозъка си с 11 години

Една порция зеленолистни зеленчуци дневно предпазва от деменция, показва ново изследване на учени от Чикаго.
още »

Термичната обработка прави някои зеленчуците по-полезни

Термичната обработка прави някои зеленчуците по-полезни

Смята се, че суровите зеленчуците са изключително полезни и затова не трябва да бъдат готвени. Но последно изследване показва, че някои зеленчуци все пак трябва да бъдат подложени на термична обработка, за да бъдат още по-добре усвоени.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил

Коментари (1)


Вкусно!


реклама

Ако желаете, може да сложите връзка към Сладки банички с пържена тиква


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама