Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Сладки банички с пържена тиква

Сладки банички с пържена тиква

Разпечатай

от готварската книга на Мима Фортунова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

около 2 кг тиква
1 каф.чашка олио
1/2 каф.чашка вода
2 ванилии
канела на вкус
щипка смляно индийско орехче
захар около 9 суп.лъжици или на вкус
1 пакет от 400 г кори за баница
масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Почистваме тиквата от кората и семената. Настъргваме на едро ренде. Слагаме в тенджера и поръсваме със захар, ванилии, канела и индийско орехче. Запържваме с олио и вода докато течността изври и остане на мазнина. Дръпваме от котлона и оставяме да се охлади.

Върху всяка кора слагаме от плънката и навиваме на банички. Подреждаме в намазана с масло тава. Върху всяка баничка слагаме малко парченце масло и изпичаме в загрята фурна на 180 градуса.


Продукти: тиква, олио, вода, ванилия, канела, индийско орехче, захар, кори за баница, краве масло

Добави към любими рецепти Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Баница с тиква


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил

Коментари (1)


Вкусно!


Ако желаете, може да сложите връзка към Сладки банички с пържена тиква


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама

Evro.net



реклама