Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Сладка пита - за прощъпулник

Сладка пита - за прощъпулник

Разпечатай

от готварската книга на Radka Petrova

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

мая за хляб /колкото орех/
щипка сол
щипка захар
2 ч.ч.топла вода
брашно - да стане по-гъсто от боза. Оставя се на топло да втаса /това ние наричаме квас/

4 яйца
4 с.л. захар
1 кофичка кисело мляко
4 с.л. олио /масло/ за намазване
1 жълтък
1 с.л. мед

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Размиваме маята в топлата вода, поставяме солта, захарта и брашно да стане по-гъсто от боза и оставяме на топло да втаса кваса. Отделно разбиваме яйцата, захарта, киселото мляко и олиото и изсипваме в кладенче от брашно. Прибавяме втасалия квас и замесваме меко тесто, подмисаме с олио и оставяме на топло да втаса. След като е втасало тестото правим топчета и поставяме /редим/ в намазана с олио тавичка. Оставяме да втасат. След това намазваме топчетата с жълтък и печем в предварително загрята фурна. След изпичането завиваме питката с кърпа да се задуши. Когато изстине мажем с мед.


Продукти: мая, сол, захар, брашно, яйца, кисело мляко, олио, краве масло, мед

Добави към любими рецепти Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks



Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил


реклама

Ако желаете, може да сложите връзка към Сладка пита - за прощъпулник


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама

Evro.net



реклама