Начало » Десерти » Рецепти за Баклави » рецепта Сиропирана баница

Сиропирана баница

Разпечатай

от готварската книга на Живка Андонова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

7 яйца
2 с.л. захар
2 с.л. олио
1 с.л. сол
1 с.л. оцет
250 гр. вода
¾ кубче мая за хляб
брашно колкото поеме
( от изброените продукти се получават 2 тави )

За сиропа:
литър и половина вода
3 ванилии
захар на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Замесва се тесто от изброените продукти. Разделя се на 9 части и всяка се разточва на кръг, като всеки се маже обилно с олио. Режат се на ленти широки 2 см. и се завиват на фитил. Редят се в тава като се оставя 1 см. между тях. Пече се в умерена фурна. Студената баница се сиропира с горещ сироп, приготвен от водата, захарта и ванилиите.


Продукти: яйца, захар, олио, сол, оцет, вода, мая, брашно, ванилия

Добави към любими рецепти Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks



Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил


Ако желаете, може да сложите връзка към Сиропирана баница


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама

Evro.net



реклама