Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Щрудел с круши и ябълки

Щрудел с круши и ябълки

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 круши – големи
4 ябълки – големи
1 ч.ч смлени орехи
1 ½ ч.ч захар бяла
1 пакетче канела
10 листа кори за баница
1 ч.ч маргарин с масло
3 с.л галета

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

В купичка слагаме захарта и канелата и разбъркваме. Захарта е според вкуса, ако обичате по-сладко добавете. От нея трябва да ни остане малко, за да поръсим най-отгоре щрудела. Разгъваме корите на масата. Размекваме маслото до леко течно състояние. Почистваме и обелваме крушите и ябълките. Настъргваме ги с ренде. Смесваме настърганите плодове и ги отцеждаме леко от сока. Към тях добавяме галетата и разбъркваме. Делим корите две по две. Върху две от корите разпределяме с ръка от плодовете. Върху тях ръсим желаното количество захар с канела. Следват орехи равномерно пръснати. Поръсваме с 3-4 с.л от маргарина с маслото отгоре. Навиваме на руло от към тясната страна. Същото се повтаря до свършване на продуктите. В тавата на фурната слагаме лист хартия за печене. Подреждаме в тава рулата едно до друго. Ръсим с маргарин. Най-отгоре го ръсим с останалата захар с канела. Режем с остър нож на парчета. Печем в загрята на 180 градуса фурна до загар. Подреждаме в табличка. Да ви е сладко!


Продукти: круши, ябълки, орехи, захар, канела, кори за баница, маргарин, галета

Тагове: Сезонна кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Щрудел с ябълки, локум и орехи
Щрудел с ябълки и банан

Последни статии

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Авокадото се култивира за първи път в Южно Мексико преди около 10 000 години. В началото на 1900 г., авокадото често се е наричало "алигаторна круша". Най-известното предястие, приготвено от авокадо е гуакамоле.
още »

От къде произлиза кебапът

От къде произлиза кебапът

Историята на кебапа датира още в далечните записи на азиатска и африканска кухня.
още »

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Ако сте решили да разпуснете с приятели и да се позабавлявате в домашна обстановка, съветите, които ще намерите тук, са точно за вас. Дори да организирате събиране, в което фокусът не е насочен към храната, менюто все пак не трябва да остава на заден план, а да бъде правилно подбрано.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Щрудел с круши и ябълки


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди





реклама