Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Щрудел с ябълки и банан

Щрудел с ябълки и банан

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

5 ябълки /сладки/
1 банан
1 ч.ч захар
1 пакет кори за баница
½ пакетче канела
олио за ръсене
1 пакетче ванилия
½ ч.ч орехи
пудра захар за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Смиламе орехите. Смесваме захарта с канелата в купа. Обелваме ябълките и махаме семките. Настъргваме с ренде ябълките в съд. Изстискваме ябълките с ръце в друг съд, за да се отцеди сока им и да не стане щрудела мокър. Обелваме банана и го режем на много малки парчета. Смесваме плодовете. Разстиламе корите за баница върху работния терен. Върху корите разстиламе от плодовата смес. После слагаме малко орехи и най-накрая захар с канела. Взимаме две кори и навиваме на руло. Намазваме с олио продълговата тава и нареждаме рулата. Поръсваме рулата с олио и печем в загрята на 180 градуса фурна. След като са се изпекли ги вадим и покриваме с кърпа. С остър нож режем щрудела на парчета и поръсваме с пудра захар.


Продукти: ябълки, банани, захар, кори за баница, канела, олио, ванилия, орехи, пудра захар

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Щрудел с домашно точени кори
Щрудел с ябълки, локум и орехи

Последни статии

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Щрудел с ябълки и банан


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама