Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Шарена торта

Шарена торта

Разпечатай

от готварската книга на Шери Курт

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за блата:
1 ч.ч. брашно
4 яйца
75 грама какао на прах
1/2 ч.ч. кафява захар
1/2 ч.ч. обикновена захар
есенция ром
100 грама масло

за крема:
1 литър прясно мляко
2 жълтъка
14 супени лъжици захар
10 супени лъжици брашно
3 ванилии
6 супени лъжици какао
смлени орехи
сметана

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Шарена торта

Яйцата, заедно с двата вида захар се разбиват на пяна, докато утроят обема си. Постепенно се добавят предварително пресетите брашно и какао по малко, като се продължава да се бърка с миксера. Накрая внимателно, да не спадне сместа се добавя и предварително разтопеното масло. Сместа се пече в предварително намазнена тавичка на 200 градуса. Готовият блат се разрязва с конец на три.

Изсипваме млякото в тенджера, прибавяме захарта и оставяме да заври. През това време разбиваме жълтъците и брашното с малко вода. След като млякото заври, прибавяме към него разбитите жълтъци с брашното, като едновременно с това разбиваме с миксера. Оставаме да поври докато кремът се сгъсти (при необходимост добавяме още брашно, като разбиваме с миксера, докато се получи гъст крем). Прибавяме ванилиите. След като свалим от котлона изсипваме 1/3 от крема в отделна купа и го оставяме настрана. В останалата смес прибавяме какаото и разбъркваме с миксер. Прибавяме към какаовия крем останалата 1/3 и разбъркваме много леко. Сглобяваме тортата, накрая намазваме с крем като не разбъркваме много двата крема, за да се получи по-шарена тортата. Отстрани поръсваме със смлени орехи, а отгоре правим розички със сметаната.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Шарена торта


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама