Начало » Десерти » Рецепти за Кексове » рецепта Шарен кекс "Зебра"

Шарен кекс "Зебра"

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia.bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

300 г. брашно
4 големи яйца
250 г. кристална захар
250 мл. прясно мляко
200 мл. олио
1 с. л. бакпулвер
2 с. л. тъмно какао или 100 г. черен шоколад
2 ванилии

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Яйцата се разбиват със захарта. След това се добавят прясното мляко и олиото и се разбърква добре. В друга купа се пресява брашното, заедно с бакпулвера и ванилията. Прибавя се към яйцата и се разбива до получаване на гладка смес (но не прекалено дълго, за да се избегне появата не въздушни мехурчета). Сместа се разделя на две равни части. Към едната се прибавя какаото/шоколада (аз сложих и от двете и кексът освен красив, стана и много вкусен).

Тава с диаметър 23 см. се покрива с хартия за печене или се намазва с олио и се поръсва с брашно. Изсипват се 3-4 супени лъжици от светлата смес точно в центъра на формата. След това в центъра на бялата смес се сипват 3-4 с. л. от тъмната шоколадова смес (за по-тънки шарки можете да редувате по 1-2 с.л. от сместа). Така процедурата се повтаря до изчерпване на двете смеси. Кексът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса.


Продукти: брашно, яйца, захар, прясно мляко, олио, бакпулвер, какао, черен шоколад, ванилия

Тагове: Оригинални рецепти

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Бобовите култури смъкват излишните килограми

Бобовите култури смъкват излишните килограми

Бобовите култури отдавна са известни като здравословна опция за намаляване на холестерола, но те също така помагат в борбата с излишните килограми.
още »

Учени от Харвард: Готвенето с микровълнова фурна не е вредно

Учени от Харвард: Готвенето с микровълнова фурна не е вредно

"Готвенето в микровълнова фурна е по-подходящо при някои видове храни", твърдят учени от Харвард, според които митовете за вредата от микровълновите печки не се потвърждават.
още »

Киноа

Киноа

В съвременната епоха киноа се цени особено заради хранителната си стойност, като съдържанието ѝ на протеини е много високо (14% от масата), макар и не по-високо от повечето бобови растения. Хранителните оценки на киноа показват, че тя е източник на пълноценен протеин, на фибри и фосфор, както и с високо съдържание на магнезий и желязо.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил

Коментари (3)


Аватар19 Октомври 2011
Az-gotvia.bg
Благодаря, беше и много вкусен!
Аватар19 Октомври 2011
Живка Андонова
Върховно изглежда!
Аватар19 Октомври 2011
Цветомир Сарачилов
Много вкусен кекс!


реклама

Ако желаете, може да сложите връзка към Шарен кекс "Зебра"


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама