Начало » Предястия » Рецепти за Салати » рецепта Салата от нахут с печен чесън и балсамова редукция

Салата от нахут с печен чесън и балсамова редукция

Разпечатай

от готварската книга на Марина Голева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

печени зелени чушки
розови домати
нахут
магданоз
1 глава чесън
балсамико оцет
зехтин
сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Като за начало увиваме в алуминиево фолио главата чесън (неизчистена) и печем 30 минути на 180 градуса. След това изваждаме изпечените скилидки от обелките. Балсамовата редукция приготвяме като загряваме балсамико оцета в тефлонов тиган или джезве, докато течността се редуцира на половина. Нарязваме доматите на полумесеци и печените чушки на ивици. Добавяме нахута, който може да бъде от консерва или предварително накиснат и сварен. Добавяме запечените скилидки чесън нарязани на флейки или цели. Накрая прибавяме балсамовата редукция, зехтина и сол на вкус и разбъркваме добре. Добър апетит !!!


Продукти: печени чушки, домати, нахут, магданоз, чесън, балсамико оцет, зехтин, сол

Тагове: Здравословни рецепти, Постни рецепти, Вегетариански рецепти

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Финладия пусна хляб с насекоми

Финладия пусна хляб с насекоми

От 24 ноември в супермаркетите във Финландия се появи хляб, направен с добавка от насекоми, пише финландският вестник "Хелзингин Саномат".
още »

Любопитни факти за кубинската кухня

Любопитни факти за кубинската кухня

Типичното за кубинската кухня е белият ориз. Едно от основните ястия е белият ориз с едно-две пържени яйца отгоре, сервиран с пържени зрели банани.
още »

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар15 Юли 2012
Шери Курт
Пробвала съм такава салата,само че с боб вместо нахут и беше много вкусна.



Ако желаете, може да сложите връзка към Салата от нахут с печен чесън и балсамова редукция


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама

My Best Wear