Начало » Зимнина » Рецепти за Други » рецепта Русенско варено
Русенско варено
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
2 кг. свинско месо
1 кг. телешко месо
сол
черен пипер
Месото се смила с месомелачка, посолява се, поръсва се със смлян черен пипер и се разбърква добре. Овкусената кайма се пълни плътно в буркани. Стерилизират се в продължение на 1 час.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Правихме го това русенско варено зимата, но го стерилизирахме 2 часа - по стара рецепта, не знам защо. Ако стерилизирани 1 час издържат по-дълго време, то пишете в коментар.
Обожавам русенско варено!
Ако желаете, може да сложите линк към Русенско варено
От форум:
От друг сайт:
Живка Андонова