Начало » Десерти » Рецепти за Рула » рецепта Руло с ядки, стафиди и бисквити

Руло с ядки, стафиди и бисквити

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

300 гр. какаови бисквити
120 гр. масло
2/3 ч.ч прясно мляко
100 гр. тъмни стафиди
½ ч.ч пудра захар
1/3 ч.ч орехи
1/3 ч.ч шам фъстък
1/3 ч.ч кокосови стърготини
2 с.л пудра захар за ръсене
2 с.л какао

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Нарязваме бисквити на дребно с остър нож. Целта ни е да останат на малки парченца на места. Слагаме ги в дълбока купа. Добавяме меко масло, какаото, пудрата захар ½ ч.ч и около ч.ч прясно мляко, но ще прецените според гъстота, която ще получите. Разбъркваме всичко. После прибавяме стафидите. Почистваме шам фъстъка орехите. Смиламе ги с машинка или ги режем на много дребно с остър нож. Объркваме всичко. Отрязваме едно парче фолио и поръсваме с пудра захар. Отгоре изсипваме сместа и оформяме руло. Увиваме го и го стягаме. Слагаме го в хладилника на студено за 2 дни да стегне. Вадим го и ако е готово вече го режем на филии. Поръсваме обилно с кокосовите стърготини, преди да сме го нарязали.


Продукти: бисквити, краве масло, прясно мляко, стафиди, пудра захар, орехи, шам фъстък, кокосови стърготини, какао

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Руло сладък салам
Бисквитено руло

Последни статии

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Руло с ядки, стафиди и бисквити


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама