Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Рисувана пита с плънка

Рисувана пита с плънка

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

100 мл хладка вода
1 пакет суха мая
300 мл рядко кисело мляко
1 ч л захар
1 ч л сол
3 с л олио
2 яйца - 1 жълтък за намазване и отделете малка част от втория жълтък за рисуване
400 г типово брашно
300 г бяло брашно

плънка:
100 г нарязан колбас, при мен шпеков салам
100 г кашкавал на кубчета

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Смесваме двата вида брашно, сипваме в средата шупналата мая, разбита в хладката вода със захарта и добавяме олиото, киселото мляко, яйцата, солта и замесваме средно меко не лепнещо тесто. Намазваме с олио, покриваме с фолио да втаса 40 мин.

Разделяме готовото тесто на 9 части. Всяка се разтегля с намазнени ръце и в средата се поставя плънка от кашкавал и колбас. Свиваме на топка, леко сплескваме отгоре и нареждаме в намазнена с олио тава. Втасва още 20 минути, намазваме с оставения жълтък и печем 35 минути в загрята фурна 180 градуса.

В чаша се разбива малката част от жълтъка  и какаото с малко вода. Ако е блед цвета добавяте още малко какао. Рисунките предварително си нахвърлих на един лист. Изваждаме питката и след 5 минути започваме да рисуваме. Оставя се да изсъхне и поднасяме !


Продукти: вода, мая, кисело мляко, захар, сол, олио, яйца, типово брашно, брашно, колбас, шпеков салам, кашкавал

Тагове: Българска кухня, Оригинални рецепти

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Пита с кайма и кашкавал
Пита с кашкавал
Пита с кренвирши
Пита с кашкавал и маслини
Питка с бекон и топено сирене

Последни статии

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Авокадото се култивира за първи път в Южно Мексико преди около 10 000 години. В началото на 1900 г., авокадото често се е наричало "алигаторна круша". Най-известното предястие, приготвено от авокадо е гуакамоле.
още »

От къде произлиза кебапът

От къде произлиза кебапът

Историята на кебапа датира още в далечните записи на азиатска и африканска кухня.
още »

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Ако сте решили да разпуснете с приятели и да се позабавлявате в домашна обстановка, съветите, които ще намерите тук, са точно за вас. Дори да организирате събиране, в което фокусът не е насочен към храната, менюто все пак не трябва да остава на заден план, а да бъде правилно подбрано.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар25 Декември 2015
Марияна Желева
Красота!



Ако желаете, може да сложите връзка към Рисувана пита с плънка


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди





реклама