Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Реване

Реване

Разпечатай

от готварската книга на Диана Димитрова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

6 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода за хляб
2 ч.ч. брашно

за сиропа:
2 ч.ч. вода
1 и половина ч.ч. захар
1 ванилия
сокът на половин лимон

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Приготвяме сиропа, като захарта се сипва във водата, добавят се ванилията и лимонът и се оставя на тих огън, докато захарта се стопи и сиропът се сгъсти.

Яйцата и захарта се разбиват до побеляване. Содата се слага в киселото мляко, разбърква се и де добавя към сместа от яйцата и захарта. Започваме да добавяме и брашното. Забърква се гъста смес (като за блат за торта). Изсипва се в намаслена и поръсена с брашно тавичка. Пече се до златисто в предварително загрята фурна до 180 градуса. Изпеченият блат се оставя малко да поизстине и се залива със сиропа. Оставя се на студено няколко часа.


Продукти: яйца, захар, кисело мляко, сода за хляб, брашно, вода, ванилия, лимони

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Арабско реване с грис и малинов сироп
Реване с парченца ананас
Реване с вишни между точени кори

Последни статии

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »

Любимите храни на зодия Везни

Любимите храни на зодия Везни

Представителите на зодия Везни са едни от най-здраво стъпилите хора от всички зодиакални знаци. Те са истински любители на храната, но това което най-много ги впечатлява е цялото суетене около приготвянето й.
още »

Как трябва да се хранят жените според възрастта си

Как трябва да се хранят жените според възрастта си

Балансираното хранене гарантира не само добро самочувствие, но също така пряко влияе на здравето, външния вид и работоспособността.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил


реклама

Ако желаете, може да сложите връзка към Реване


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама