Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Реване

Реване

Разпечатай

от готварската книга на Диана Димитрова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

6 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода за хляб
2 ч.ч. брашно

за сиропа:
2 ч.ч. вода
1 и половина ч.ч. захар
1 ванилия
сокът на половин лимон

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Приготвяме сиропа, като захарта се сипва във водата, добавят се ванилията и лимонът и се оставя на тих огън, докато захарта се стопи и сиропът се сгъсти.

Яйцата и захарта се разбиват до побеляване. Содата се слага в киселото мляко, разбърква се и де добавя към сместа от яйцата и захарта. Започваме да добавяме и брашното. Забърква се гъста смес (като за блат за торта). Изсипва се в намаслена и поръсена с брашно тавичка. Пече се до златисто в предварително загрята фурна до 180 градуса. Изпеченият блат се оставя малко да поизстине и се залива със сиропа. Оставя се на студено няколко часа.


Продукти: яйца, захар, кисело мляко, сода за хляб, брашно, вода, ванилия, лимони

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Арабско реване с грис и малинов сироп
Реване с парченца ананас
Реване с вишни между точени кори

Последни статии

Варна стана домакин на Академия `ИЗПЕЧИ С ЛЮБОВ`

Варна стана домакин на Академия `ИЗПЕЧИ С ЛЮБОВ`

Следващите курсове ще се проведат в Плевен на 24 и 25 февруари, в Пловдив на 10 и 11 март и в София на 24 и 25 март. Всеки, който желае да участва в Академията има възможност свободно да се регистрира за участие в предстоящите курсове.
още »

Изкусителни рецепти за кафе за Коледа

Изкусителни рецепти за кафе за Коледа

Коледа е изпълнена с добре познати аромати и кафето е един от тях. Световноизвестната компания Lavazza приветства коледния дух и доказва колко лесно можем да превърнем кафето в още по-изкусителна напитка.
още »

Финладия пусна хляб с насекоми

Финладия пусна хляб с насекоми

От 24 ноември в супермаркетите във Финландия се появи хляб, направен с добавка от насекоми, пише финландският вестник "Хелзингин Саномат".
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Реване


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама