Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със свинско месо » рецепта Пържоли в гювеч

Пържоли в гювеч

Разпечатай

от готварската книга на Radka Petrova

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 килограм пържоли
сол
черен пипер
кимион
брашно за овалване
олио за пържене
4-5 глави лук, нарязан на ситно
300 грама мариновани гъби
1 лимон, обелен и нарязан на шайби
1 ч.ч. вода
1 ч.ч. бяло вино

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Пържолите се отупват със сол, черен пипер и кимион и престояват една нощ. На другия ден се отупват с брашно и се запържват само за коричка /леко запържени от двете страни/. После запържвам отделно 4-5 глави ситно нарязан лук и като се задуши се слагат мариновани гъби, нарязани и те да се задушат и се поръсват с малко сол. В големия гювеч редим ред пържоли, ред гъби с лук, ред лимонови резени без корите, ако има още редим в същия ред и после поливаме отгоре със сместа: 1 ч.ч вода и 1 ч.ч. бяло вино. Слага се във фурната и се пече на 300 градуса докато заври и после се пече час и половина два на 150-160 градуса. Аз реших, че освен лимонови резени без кората, ще е добре и портокалови резени без кората и се получи страхотен киселосладък сос.


Продукти: пържоли, свинско месо, сол, черен пипер, кимион, брашно, олио, лук, гъби, лимони, бяло вино

Тагове: Гювечета, Рецепти за Коледа, Рецепти за Месни заговезни, Рецепти за Стефановден

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Финладия пусна хляб с насекоми

Финладия пусна хляб с насекоми

От 24 ноември в супермаркетите във Финландия се появи хляб, направен с добавка от насекоми, пише финландският вестник "Хелзингин Саномат".
още »

Любопитни факти за кубинската кухня

Любопитни факти за кубинската кухня

Типичното за кубинската кухня е белият ориз. Едно от основните ястия е белият ориз с едно-две пържени яйца отгоре, сервиран с пържени зрели банани.
още »

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Пържоли в гювеч


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама

My Best Wear