Начало » Предястия » Рецепти за Топли предястия » рецепта Пържени тиквички

Пържени тиквички

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia.bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

тиквички
сол
брашно
олио
кисело мляко
чесън
копър

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Тиквичките се измиват, обелват се и се нарязват на тънки колелца. Брашното се размива с малко вода и щипка сол до получаване на гъста течност (като боза). Тиквичките се потапят в тази смес и се пържат в нагорещено олио до зачервяване.

Веднага след като са изпържени по този начин тиквичките стават много вкусни и хрупкави.

Сос за тиквичките:
Киселото мляко се разбърква добре, добавя се малко олио, нарязан на ситно копър, счукан чесън (или чесън на прах), сол на вкус.
Изпържените тиквички се заливат със соса.


Продукти: тиквички, сол, брашно, олио, кисело мляко, чесън, копър

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар20 Януари 2012
Нина Райчева
Обичам ги много, но за да е по - здравословно приготвянето им от известно време вече не ги пържа, а ги пека.
Аватар15 Септември 2011
Илияна Димова
Когато се пържат по този начин тиквичките, олиото не прегаря.



Ако желаете, може да сложите връзка към Пържени тиквички


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама

My Best Wear