Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с мляно месо » рецепта Пълнени чушки с кайма и ориз

Пълнени чушки с кайма и ориз

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia.bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

10 бр. чушки
1 купичка ориз
10 с.л. олио
2 глави лук
1 морков
500 г кайма
1/2 с.л. сол
1/2 с.л. червен пипер
чубрица
3-4 домата

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Лукът и морковът се нарязват на ситни кубчета и се задушват с малко олио и вода. Добавя се каймата с около 200 мл вода и като се бърка непрекъснато. Когато лукът поомекне и каймата се свари прибавяме ориза, солта, червения пипер, чубрицата и половината домати нарязани. Когато оризът е полуготов спираме котлона и оставяме да се поизпари водата. Включваме фурната на 250 градуса.

Чушките се почистват от дръжките и семките, надупчват се с ножа на няколко места и се пълнят със сместа. Подреждаме ги в тава, от дебелата част на всяка чушка след плънката може да поставим нарязан на филийка домат. Наливаме вода до средата на чушките, добавяме олиото и печем във фурната, като обръщаме чушките от всички страни да се запекат. Пекат се около 30-40 минути.


Продукти: чушки, ориз, олио, лук, кайма, сол, червен пипер, чубрица, домати

Тагове: Рецепти за Йордановден

Добави към любими рецепти Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Пълнени чушки с кайма и ориз - II вариант
Пълнени чушки със заливка


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил


Ако желаете, може да сложите връзка към Пълнени чушки с кайма и ориз


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама

Evro.net



реклама