Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с пилешко месо » рецепта Пълнена пуйка

Пълнена пуйка

Разпечатай

от готварската книга на Добринка Петкова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

4.500 кг пуйка
500 г свинско месо
дреболиите на пуйката
2 стръка праз
1 глава лук
250 г гъби
100 г стафиди
100 г маслини
1 филия сух хляб
2-3 яйца
черен пипер
1-2 ч.л. червен пипер
1-2 с.л. универсална подправка
150 мл бяло вино
сол на вкус
олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пълнена пуйка

Сварете свинското месо в подсолена вода. Нарежете лука и праза на дребно и ги запържете в малко олио. Прибавете нарязаните гъби и дреболии. Подправете със сол и пипер. Нарежете свареното месо на ситно или го накълцайте в блендер. Изсипете го в купа и добавете яйцата, отцеденият хляб, нарязаните маслини, отцедените стафиди и сместа от тигана. Разбъркайте добре.

Сложете пуйката в съда, в който ще печете, поръсете я хубаво с универсалната подправка и малко червен пипер, полейте с олио и я намажете добре отвън и отвътре. Напълнете я хубаво, като слагате плънка и под кожата на пуйката. Зашийте, за да не изтече плънката при печене. Налейте 150 мл бяло вино и толкова вода. Завийте с фолио и печете на 200 градуса около 2 часа и 30 минути (може и повече), първо от едната страна, после от другата, като я поливате от време на време със соса. Накрая, преди да извадите от фурната, махнете фолиото, да се запече. Сервирайте с резени лимон.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар05 Януари 2014
Даниела Иванова
Вкусотийка..........
Аватар31 Декември 2013
Нина Райчева
Много апетитно!



Ако желаете, може да сложите линк към Пълнена пуйка


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама