Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Пухкави сиренки с масло

Пухкави сиренки с масло

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 щипка сол
1 1/2 ч.ч. сирене
3 с.л. масло
4 с.л. разтопено масло - за оформяне
½  жълтък с 2 с.л. олио
½ пакетче суха мая
2 ½ ч.ч. брашно
2/3 ч.ч. кисело мляко
1/3 ч.ч. заквасена сметана
2 яйца - малки
1 щипка захар
сусам - по желание

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Изсипваме 2 ½  ч.ч. брашно в купа заедно с маята. Разбъркваме да се смесят двете съставки. В друга купа чукваме 2 яйца. Разбъркваме ги с телена бъркалка или вилица. Добавяме 3 с.л. масло, щипка сол и щипка захар. Разбъркваме и накрая слагаме киселото мляко и заквасената сметана. Разбъркваме и слагаме при брашното. Натрошаваме сиренето и го слагаме и него вътре. Замесваме тестото в купата, без да го вадим. Покриваме го и го оставяме да втаса за 40 мин. Вадим го от купата и го оформяме на топка като замесваме. За да не лепне, поръсваме с брашно работното място. Делим го на 9 равни части. В микровълновата си размекваме в малък съд 4 с.л. масло. В тава слагаме хартия за печене и на разстояние в три редици слагаме добре оформени с маслени ръце солените топки. Мажем отгоре с разбит ½ жълтък /толкова имах и ми бе достатъчен/, смесен с 2 с.л. олио, с четка. По желание ръсим със сусам. Печем на 200 градуса в загрята фурна. Получават се много пухкави и ароматни сиренки!


Продукти: сол, сирене, краве масло, олио, мая, брашно, кисело мляко, заквасена сметана, яйца, захар, сусам

Тагове: Българска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Сиренки
Сиренки с мая
Сиреньови питки

Последни статии

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Пухкави сиренки с масло


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама