www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Десислава Трифонова на 09 Март 2012

Ябълков сладкиш

Необходими продукти
4 яйца
1 ч. ч. захар
1/2 ч. ч. счукани орехи
2 ч. ч. ябълки, нарязани на малки кубчета
1 и 1/2 ч. ч. брашно
1 пакетче бакпулвер
1/2 ч. ч. олио
1/2 пакетче канела
2 ванилии
пудра захар

С миксер разбивате яйцата и захарта, докато стане пухкава смес. След това прибавяте олиото. Постепенно бъркайки с дървена лъжица добавяте смесеното с бакпулвера брашно, орехите, канелата, ванилиите и ябълките. Получава се доста гъста смес. Изсипвате тестото в намаслена и поръсена с малко брашно тавичка. Печете около 40-45 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Готовият сладкиш се оставя да изстине и се поръсва с пудра захар.