www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Radka Petrova на 04 Март 2012

Негърче

Необходими продукти
за глазурата:
1 п. масло /125 грама/
1 1/2 ч.ч. прясно мляко
1 1/2 ч.ч. захар
4 с.л. какао

за блата:

3 яйца
1 1/2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 ванилия
карамелени натрошени орехи

Маслото, прясното мляко, захарта и какаото се слагат в съд на котлона да заври за 3-4 минути, след това се разделя в две купи - едната част остава за глазура, в другата част, вече изстинала, се слагат разбитите яйца, брашно, бакпулвер и ванилия. Изсипваме сместа в намазана с олио тава и се пече в предварително загрята фурна. След това още топъл блатът се нарязва и се полива с глазурата.