www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Radka Petrova на 01 Март 2012

Супа с кренвирш или колбас Камчия

Необходими продукти
1 с.л. олио
1 глава лук ситно нарязан
1 к.ч. ориз
1 кренвирш, нарязан на дребни кубчета
черен пипер
1 ч.л. зеленчукова пикантина
1 ч.л. подправката десет зеленчука
щипка чубрица
щипка сол, защото и подправките съдържат сол
вода

за застройката:
1 жълтък
2 с.л. кисело мляко

Задушаваме в тенжера продуктите - лука, ориза, кренвирша и подправките и наливаме водата. След като се свари оризът и супата е готова се застройва с разбития жълтък и киселото мляко, като се закалява (от горещата супа се налива на тънка струйка в застройката, докато застройката стане с температура на супата и се изсипва в супата).