www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Нина Райчева на 19 Февруари 2012

Печена пъстърва със зеленчуци

Необходими продукти
за 2 порции:
2 бр. пърстърви
1 малка глава лук
1 морков
1 лимон
1/2 връзка магданоз
сол

Пъстървите се почистват и измиват. Поръсват се със сол отвътре и отвън. Лукът се нарязва на полумесеци, морковът и лимонът - на кръгчета. Всяка риба се поставя върху парче алуминиево фолио. Върху тях се нареждат нарязаните зеленчуци. Всяка риба се полива със струйка олио. Фолиото се завива така че да се получи пакетче. Двете готови пакетчета слагаме в тавичка със съвсем малко вода и печем около 30 минути.